Share this post on:
Nyolc alapszabály egy multinacionális cégnél

 1. Munkád célja, hogy egy ismeretlen tulajdonos, ismeretlen termékét, ismeretlen országokba, ismeretlen embereknek eladjad.
 2. A külföldi főnökök azért jönnek ide, mert otthon sokkal rosszabbak a nők, vagy mert nem tudtak róla, hogy nálunk is létezik felsőoktatás.
 3. Hiába van angol neve a munkakörödnek, és hiába dolgozol egy fiatal, dinamikus csapat tagjaként, ha minimálbérért napi 12 órában a kukákat kell ürítened.
 4. Az internacionalizmus és a multinacionalizmus között csak annyi a különbség, hogy az internacionalizmus alatt lehetett inni a munkahelyen.
 5. A csapatépítő tréning lényege, hogy akiket napi tíz óra alatt megutálsz, azokról elhidd, hogy a hétvégére sem találhatsz náluk jobb embereket.
 6. A teljes leépülés ott kezdődik, ha könnyeket csal a szemedbe, amikor meglátod a képed a férfi klotyó melletti büszkeségfalon.
 7. A kihívás általában olyan feladat, amit a számítógép önállóan nem tud elvégezni, a főnök pedig nem kíváncsi rá.
 8. Lehetsz lojális a cégedhez, de Kínában (Indiában) akkor is olcsóbb a munkaerő.

  — továbbiak saját kútfőből

 9. Ideális munkaerő akkor vagy ha pontosan annyit gondolkodsz, hogy felfogd gondolkodni az egészégre káros tevékenység
 10. Mindent lehet jobban, másképp, hatékonyabban csinálni, de Te nem azért vagy, hogy ezekre felhívd a figyelmet.
 11. Kreativitásod kiélésének legjobb módja az, hogy kitalálod miképpen hitesd el másokkal, hogy nélkülözhetetlen tagja vagy a gépezetnek, illetve ezzel párhuzamosan minél kevésbé tűnj ki a tömegből.
Share this post on: